Снимка: PexelsОт двете организации на заведенията в Бългалия - СЗБ

...
Снимка: PexelsОт двете организации на заведенията в Бългалия - СЗБ
Коментари Харесай

Заведенията: Ако някой иска да ни затрие, нека излезе и да го заяви директно

Снимка: Pexels

От двете организации на заведенията в Бългалия - СЗБ и БАЗ, излязоха с декларац;ия, в която изрично декларират, че няма да се съгласят на ново затваряне.

Ето какво пишат те:

" Отварянето на дневните заведения на 1 март беше най-логичното нещо, което можеше и се очакваше да се случи. Дали е било закъсняло деяние? Според нас - ДА! Но то към този момент е реалност и заведенията набират скорост. Клиентите ни също стартират да се усещат все по-сигурни, посещавайки нашите обекти, тъй като виждат, че всички противоепидемични ограничения се съблюдават и ситуацията не е по-различна или рискова спрямо извършването на покупки в магазин или посещаването, на който и да е различен търговски обект. Данните за развиването на пандемията през последните дни са и следващото доказателство, че не заведенията са отговорни за увеличаващите се случаи на Covid-19, тъй като затворени или работещи единствено от седмица, ние няма по какъв начин да носим тази виновност и отговорност.

Противопоставяме се остро на всевъзможни хрумвания, прокрадващи се измежду членовете на НОЩ, РЗИ, министъра на опазването на здравето и всевъзможни знайни и незнайни математици и вирусолози. Ново затваряне, отсрочване на откриването на нощните клубове на 01.04.2021 година, въвеждането на забрани на местен принцип, понижаване на работното време или каквито и да е други безумни хрумвания и рестрикции.

Абсолютно недопустимо е каквото и да е стягане на ограничения, обвързвано със заведенията!

Събитията от последните дни ни връщат към месец октомври 2020 година Когато на среща с министъра на опазването на здравето получихме увещание, че няма да бъдем затворени, часове по-късно се стартира с районните ограничения, а скоро по-късно и с цялостното ни затваряне!!!

Сега проф. Костадин Ангелов първо разгласи по какъв начин ограниченията със затварянето не работят, а Европа приказва за „ българския модел “. Вече обаче се приказва за районни ограничения, в които сме споменавани непосредствено, от което нашият опит сочи, че се мисли и за по-драстични рестрикции.

И то единствено седмица, откакто бяхме отворени! И то месеци, откакто сътрудниците ни в хотелите работеха и се видя, че това не води до повишение на заразяването.

Ние към този момент дадохме нашата милостиня с цената на над 5 месеца затворени дневни и над 9 месеца затворени нощни заведения от началото на нервността. Нямаме потребност от забрани, а от правила! Измислете ги! Защото възбраните в международен и европейски мащаб не работят! Говорим го от 1 година! Здравният министър също го призна!

Ние няма да приемем нищо друго с изключение на към този момент написаните ограничения и дати. И използваме случая още веднъж да настояваме за неотложно погашение на обещаните 20% от оборота за месеците, в които сме затворени. Защото множеството наши сътрудници към момента не са получили тази жизненоважна за оцеляването им поддръжка. Настояваме за навременна поддръжка за нашите чиновници, доста от които към този момент търсят прехранване в други браншове.

И призоваваме - в случай че някой желае да затрие българските заведения, дано излезе и да го съобщи непосредствено! И да си носи следствията от това…

Нека да е ясно - ние желаеме единствено да работим! На жълтите павета към този момент пяхме и танцувахме! Явно сме останали неразбрани с това си обръщение, само че сме подготвени да бъдем и по-директни в отстояване на правата си.

Председател на БАЗ - Ричард Алибегов "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР