Снимка: PexelsОт днес до средата на декември бизнесът може да

...
Снимка: PexelsОт днес до средата на декември бизнесът може да
Коментари Харесай

От днес: Бизнесът може да кандидатства за изграждане на детски кътове във фирмите

Снимка: Pexels

От през днешния ден доникъде на декември бизнесът може да кандидатства за създаване на детски кътове във компаниите. С 15 милиона лв. от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ се чака да се обособят към 200 забавачници на работното място, оповестява Novini.bg.

Между 50 000 и 150 000 лв. може да получи компания, с цел да преустрои и да оборудва помещение и да заплаща заплати на личен състав.

Пред БНР заместител общественият министър Зорница Русинова заключи подкрепящите ограничения към бизнеса и работещите: „ За една година могат да се заплащат заплатите на личния състав. Изискването е личният състав да бъде наеман през бюрата по труда, с цел да можем да подкрепим и хора, останали без работа… За нас е значимо да създадем предпоставки хората по-бързо да могат да се връщат на работа “.

Фирмите би трябвало да се съобразят с противоепидемичните ограничения. Минимумът би трябвало да е 15 деца.

В предаването „ 12+3 “ Русинова добави: „ Идеята е предприятия, които работят на смени, и родителите изпитват усложнения с прибирането на децата от градина или учебно заведение, да има решение “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР