снимка PexelsОще едно владение вече е в ръцете на талибаните. Последната

...
снимка PexelsОще едно владение вече е в ръцете на талибаните. Последната
Коментари Харесай

Панджшир вече е в ръцете на талибаните

снимка Pexels

Още едно притежание към този момент е в ръцете на талибаните. 

„ Последната цитадела на вражеските наемници, провинция Панджшир, е изцяло завладяна. Последните старания за обезпечаване на цялостна сигурност в страната дадоха резултати и провинция Панджшир попадна под цялостния надзор на Ислямския емират “. Това се споделя в известие на талибаните, оповестено в неделя.

Талибаните са уверили популацията в Панджшир, че против него няма да бъдат предприемани никакви дейности, споделя представителят на придвижването Забиула Муджахид. Според известието му някои от съперниците им са били победени в борби, а други са избягали.

Фахим Дащи, представител на Националния фронт на съпротивата е бил погубен, оповестяват международните осведомителни организации. Това е една от организациите, който не се подчиниха и проведоха съпротивата против радикалното придвижване „ Талибан “. Подробности за станалото не са известни, само че по-рано в неделя Дащи беше написал в Туитър, че талибаните са били съвсем „ изцяло изгонени “ от Панджшир.

Междувременно водачът на политическото крило на придвижване „ Талибан ”, мула Абдул Гани Барадар, се срещнал в Кабул със заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс. Двамата са разговаряли в постройката на Министерството на вътрешните работи.

Според представителят на талибаните, Грифитс „ даде обещание да продължи съдействието и да окаже помощ на народа на Афганистан “. Освен това дипломатът е уверил, че „ на идната среща на държавите-донори ще бъдат положени спомагателни старания за привличане на помощ “ за тази страна.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР