Снимка: PexelsОсъдиха българин на доживотен затвор за убийство във Франция. Апелативният съд

...
Снимка: PexelsОсъдиха българин на доживотен затвор за убийство във Франция. Апелативният съд
Коментари Харесай

Осъдиха българин на доживотен затвор за убийство във Франция

Снимка: Pexels

Осъдиха българин на пожизнен затвор за ликвидиране във Франция. Апелативният съд в страната отреди присъдата за убийството на 70-годишен мъж през 2013 година и за опит за ликвидиране и за обезчестяване на неговата 60-годишна брачна половинка, съобщи Франс прес.

От присъдата 22 години ще бъдат излежавани при непоколебим тъмничен режим. На българския жител се постанова и цялостна възбрана за достъп до френската територия.

Присъдата на подсъдимия Олег Чиков беше произнесена на по-долна инстанция на 7 февруари предходната година, след което отбраната му апелира и по този начин се стигна до днешното правосъдно решение.

Българският жител е бил дървар на сезонна работа и е обитавал три месеца в региона, където е било осъществено закононарушението. В родината си той е бил осъждан. Сега излежава в български затвор присъда за полово посягане над малолетна. Беше изведен от българския затвор, с цел да участва на процеса против него във френския град Дижон.

Чиков бе приет за отговорен, че в нощта на 4 против 5 октомври 2013 година е проникнал в дома на пенсионер на 74 години и го умъртвил в съня му с удар по главата. После изнасилил жена му, която била на 63 години и я блъснал също по главата. Разследващите споделят, че при убийството на пенсионера е изтекла толкоз кръв, че се просмукала в пода и протекла в трапезарията на долния етаж на къщата.

Защитата на българския жител сподели, че обвиняването против него е лишено от доказателства, че няма никакви ДНК следи, нито отпечатъци на българина в жилището на жертвите. Елементът, който потвърждавал виновността на Чиков, били носна кърпичка и влажна кърпичка с неговия генетичен профил, само че открити на неколкостотин метра от мястото на престъплението. За сметка на това ДНК диря и незнаен отпечатък са били открити в къщата на жертвите, акцентира юристът на българина Жюлиен Дюкеноа. Той предизвести правосъдните заседатели от риск от правосъдна неточност. Самият български жител съобщи, че няма нищо общо с този случай.

Прокуратурата обаче подчертава по време на делото върху " криминологичната заплаха " на Чиков и предизвести, че нищо не го стопира, както и че животът му е бил белязан от прояви на принуждение и на незаконни полови пориви.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР