Снимка PexelsОколо 8 март се очаква Испания да разреши употребата

...
Снимка PexelsОколо 8 март се очаква Испания да разреши употребата
Коментари Харесай

В Испания по-строгите мерки продължават поне до средата на март

Снимка Pexels

Около 8 март се чака Испания да позволи използването и на четвъртата ваксина против Covid-19.

Испания удължи граничния надзор с Португалия до 16 март. Преминаването е позволено единствено за работа, за студентите или за посещаване на съпрузи. Границата сред двете страни бе затворена на 31 януари в опит да се ограничи разпространяването на ковид откакто в Португалия внезапно скочиха случаите на болест.

Португалия регистрира 33 смъртни случая, най-ниският брой от четири месеца насам и 1 061 новозаразени за последното денонощие, което също е самобитен връх, откакто толкоз малко не е имало от 8 октомври предходната година. Въпреки това управляващите взеха решение да удължат контрола по границата.

В Испания също честотата на заразяване продължава да спада и към този момент е 193 случая на 100 000 поданици, което сложи страната в едно равнище по-ниско-от рисково на високо. Регистрирани са 8 341 нови случая и 329 умряли.

И без значение от обстоятелството, че през февруари са умряли повече хора, в сравнение с през най-смъртоносния месец април предходната година, управляващите към този момент са оптимисти за развиването на пандемията и в самостоятелните области последователно отпадат част от ограничаващите ограничения.

Това съгласно министъра на опазването на здравето Каролина Дариас се дължи на сполучливата имунизация, обхванала към този момент над 5 % от испанското население. Над 3 милиона и 600 000 са имунизираните, а инфектираните от началото на пандемията са близо 3 200 000. Само в петък бяха имунизирани над 170 000 души, което е връх. Около 8 март се чака Испания да позволи използването и на четвъртата ваксина против Covid-19, тази на фармацевтичната компания Janssen, откакто получи утвърждението на Европейската организация по медикаментите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР