Снимка PexelsОказва се, че във Варна има много болни от

...
Снимка PexelsОказва се, че във Варна има много болни от
Коментари Харесай

Все повече варненци с остри респираторни заболявания

Снимка Pexels

Оказва се, че във Варна има доста заболели от сезонен вирус, който не е Ковид. Увеличават се случаите на остри респираторни болести във Варна и района. Това оповестиха от Регионалната здравна ревизия в морския град, на база данните за предходната седмица, съобщи кореспондент на  Радио „ “ – Варна  . Броят на записаните остри респираторни болести (ОРЗ) през актуалната седмица са регистрирани 461 от ОРЗ, против 379 от миналата седмица.

За изтеклата седмица за гр. Варна и област Варна лабораторно потвърдени позитивни на COVID- 19 са 271 индивида против 191 от миналата седмица. В имунизационният кабинет през отчетния интервал са минали 411 варненци, от които ваксинирани с имунизацията на „ Пфайзер “ са 407 индивида и 4-ма души са ваксинирани с васкина за жълта тресчица.

От РЗИ – Варна допълниха, че през седмицата се извърши имунизация против COVID-19 на медицински служащи, работещи в Коронавирус отделения и от лечебни заведения за извънболнична помощ, учители, хора от обществени домове, университети. Извършени са 56 епидемиологични изследвания на съмнителни и позитивни на COVID-19 лица и лица с други инфекциозни болести.

Издадени са общо 536 наставления за слагане под карантина на позитивни и контактни лица на COVID-19. Няма наложени административни наказания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР