Снимка: PexelsОгнище на COVID-19 бе открит на кораб на пристанище

...
Снимка: PexelsОгнище на COVID-19 бе открит на кораб на пристанище
Коментари Харесай

Епидемичен взрив от COVID-19 на кораб на пристанище Бургас

Снимка: Pexels

Огнище на COVID-19 бе открит на транспортен съд на пристанище Бургас, установяваха здравните управляващи.

Първият болен е с недоволства от 7 юли – изнемощялост, кашлица, температура. На 14 юли е превозен до УМБАЛ-Бургас за проучване и обзор. Антигенният му тест се оказала позитивен. Заразеният е приет в болница в инфекциозно поделение на лечебното заведение. На 15 юли са изследвани останалите 19 членове от екипажа на кораба. 11 от тях се оказали носители на вируса. Издадени са наставления за изолацията им на кораба за 14 дни. Три от позитивните случаи са с температура и кашлица. Контактните лица от екипажа са без недоволства, показват от Здравното министерство.

На 18 юли приетият в болница моряк в умрял. Ден по-късно различен от инфектираните развил по-сериозни признаци и също бил признат в лечебното заведение.

В издаденото наставление за слагане на екипажа под карантина РЗИ Бургас е разпоредила осъществяването на стерилизация на всички пространства.

Огнището на СОVID-19 е открито на борда на товарен транспортен съд с екипаж от филипински жители. Корабът идва на пристанище Бургас на 14 юли и би трябвало да отпътува на 23 юли. Последното пристанище преди акостиране в Бургас е ОАЕ, на 27 юни. На 7-8 юли корабът минава Суецкия канал, което постанова качване на водач на кораба. Екипажът се състои от 20 души. Той не се позволява до брега.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР