Снимка PexelsОгънят посред лято тормози и европейците. Над 400 души

...
Снимка PexelsОгънят посред лято тормози и европейците. Над 400 души
Коментари Харесай

Евакуират стотици заради горски пожар в Италия

Снимка Pexels

Огънят измежду лято тормози и европейците. Над 400 души са евакуирани поради огромен горски пожар, който върлува в провинция Кампобасо, Южна Италия. Сред тях има локални поданици, посетители на хотели и къмпингуващи, съобщи ". През последните три дни десетки пожари избухнаха на Апенините.

" Евакуираха повече от 400 души от хотели, къмпинги и домове заради горски пожар в Кампомарино ", оповестиха от пожарната в " Туитър ".

От там допълват, че на мястото има пожарникари, които не престават битката с пламъците. В нея са се присъединили и хеликоптери.

По-рано началникът на отдел „ Гражданска отбрана “ Фабрицио Кърсио предизвести за нараснал риск от пожари заради жегите. Според вестник la Repubblica на 10 и 11 август в някои региони на Сицилия и Сардиния термометърът може да отчеде до 45 градуса по Целзий.
През последните дни десетки местни пожари избухнаха на Апенините, основно в южните региони.

Тежки горски пожари са регистрирани в южната част на остров Сардиния. Огънят унищожи и част от резервата в региона на Пескара (Адриатическо крайбрежие). Пожарникарите не престават да гасят пожар в Калабрия, където двама души починаха при горски пожар.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР