Снимка: PexelsОбщо 23 партии и 8 коалиции ще се борят

...
Снимка: PexelsОбщо 23 партии и 8 коалиции ще се борят
Коментари Харесай

31 партии и коалиции ще се борят за вота. Теглят жребия за номерата на 2 март

Снимка: Pexels

Общо 23 партии и 8 обединения ще се борят за вота на жителите на парламентарните избори на 4 април. Жребият за номерата ще се организира на 2 март, заяви представителят на ЦИК Таня Цанева.

" Сред подалите документи имаме 6 отхвърли. Имахме партии, които бяха в неприключила инспекция, от тях сме заличили 2 партии, а на една не са били правилни записите на подписката ", посочи Цанева.

До 2 март Инициативните комитети би трябвало да предадат подписките си в РИК. Партиите и обединенията би трябвало да показват до 2 март в РИК кандидатските си листи, сподели Цанева.

ЦИК взе решение и за гласоподавателите, чиито персонални документи са с изминал период на годност. Съобразихме се с измененията, направени в закона за изключителната обстановка и според тези промени персонални документи, които изтичат в периода от 13 март 2020 до 31 януари 2021 се удължава с 6 месеца. Тоест това значи, че изтеклите документи от 13 март 2020 до днешна дата и към датата на изборите, ще бъдат годни и ще могат хората с тези документи да гласоподават. Приехме и решение за преносимите СИК за гласоподавателите с трайни увреждания. Предстои да приемем настрана решение за преносимите СИК, които ще обслужват карантинираните гласоподаватели. През изтеклата седмица нямаме подадени тъжби, заяви още Цанева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР