Снимка: PexelsОбединение на родители заплашиха с протести, ако бъде въведено

...
Снимка: PexelsОбединение на родители заплашиха с протести, ако бъде въведено
Коментари Харесай

Родители плашат с протести, ако бъде въведено отново дистанционно обучение

Снимка: Pexels

Обединение на родители заплашиха с митинги, в случай че бъде въведено още веднъж отдалечено образование на учениците. Те изпратиха отворено писмо до държавните институции, в което упорстват да бъде обезпечено присъствено начало на образователната година. В противоположен случай ще бъдат проведени митинги, се предизвестява в писмото, написа Българска национална телевизия.

От гражданското обединяване „ Да запазим учебното заведение като средище за децата “ показват, че при настоящия ритъм на разпространяване на Covid-19 образователната година или изобщо няма да стартира присъствено или множеството от учениците ще преминат към отдалечено образование, директно след 15 септември.

„ Изминалите месеци не се използваха за подготовка от страна на институциите. И още веднъж първи ще паднат децата. Моята щерка предходната година беше седмокласничка. Тя е в смут. Аз мисля, че децата към този момент няма да го преживеят. Все едно някой принудително им предизвиква болежка. Това към този момент наподобява на военно състояние. Аз виждам ужаса в детето си. Дават ли си сметка ръководещите какво предизвикват на децата сега. На тези деца ние в действителност им лишаваме живота. За тях това е живота - да бъдат дружно, да учат дружно, да се виждат. Трябва да мисля занапред по какъв начин да повеждам детето си на психолог, да го поддържа то, с цел да не се срутва ", разяснява родител.

От гражданското обединяване предизвестяват за протестни дейности.

„ Ако не получим това разбиране, че ще се направи всичко допустимо те да учат в класовете си, тогава ние ще излезем на митинг. Ние желаеме присъствена образователна година. Това би трябвало да е ясно ", декларират от обединяването.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР