Снимка PexelsНякои сектори вече се сринаха окончателно заради кризата. Една

...
Снимка PexelsНякои сектори вече се сринаха окончателно заради кризата. Една
Коментари Харесай

Круизният туризъм се срина окончателно поне до 2023 г.

Снимка Pexels

Някои браншове към този момент се сринаха дефинитивно поради рецесията. Една от най-засегнатите промишлености от международната здравна рецесия е промишлеността на круизни кораби. Въпреки че неведнъж беше оповестено, че огромните отвъдморски кораби ще стартират да работят, стартът се отсрочва няколко пъти поради влошената обстановка с Covid-19, написа  

Круизните кораби могат да побират над 3 000 посетители и бяха много привлекателни, тъй като туристите, като се изключи че се забавляваха на самите на място, имаха опция да посетят и най-атрактивните места в разнообразни страни, до които достъпът с различен превоз е по-сложен. 

Междувременно оперативните загуби на тези компании, най-много в Съединени американски щати, възлизат на милиарди долари.

Ваксинацията против Covid-19 даде позитивни сигнали за отварянето на круизната промишленост. 

Въпреки че се чака туристическите кораби да вдигнат котва и да отплават напролет, управлението на фирмите от бранша чака надалеч по-слаби финансови резултати.

Главният изпълнителен шеф на американската компания " Carnival " със седалище Флорида Арнолд Доналд в изявление за международни медии уточни, че рецесията в круизната промишленост ще продължи до 2023 година.

„ Круизната промишленост ще бъде в рецесия най-малко още две години и няма да се върне на равнището отпреди пандемията най-малко до 2023 година До края на тази година целият флот на Carnival Korpa може да продължи да плава, само че ще отнеме повече време, до момента в който компанията се върне на бизнес равнището преди пандемията, съобщи основният изпълнителен шеф на " Carnival ".

През първото тримесечие на тази година компанията регистрира по-голяма от предстоящата загуба, защото бизнесът беше съвсем изцяло спрян поради рестриктивните мерки, наложени от топ-туристическите дестинации.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР