Снимка: PexelsНякои общини обявиха сух режим във връзка с изборите

...
Снимка: PexelsНякои общини обявиха сух режим във връзка с изборите
Коментари Харесай

Някои общини обявиха сух режим за изборите

Снимка: Pexels

Някои общини оповестиха изсъхнал режим по отношение на изборите на следващия ден. Но не на всички места продажбата и използването на алкохол е безусловно неразрешена. На някои места заповедите на кмета са по-либерални, на други – противоположното.

Със заповед на кмета на София през днешния ден и на следващия ден е неразрешена използването на алкохол в изборните пространства и към тях.

 
Забрана за продажба на алкохол е оповестена и в Перник. Тя е в действие от 18:00 часа през днешния ден до 8:00 часа на 5 април, съобщи БНР.

Временното прекъсване на алкохола визира продажбата и потреблението му в магазините, завeдeнията за публично хранене и други публични места на територията на община Перник.

Забранява се също в изборния ден да се организират всеобщи мероприятия, които могат да основат условия и предпоставки за нарушение на публичния ред и сигурността на придвижване.

Забраната не важи за сватби, фамилни и други тържества, за погребални ритуали, религиозни обреди и други сходни събития, за които има авансово документално съобщение до кмета.

Заповеди за възбраната на алкохол поради идните избори са издали и кметовете на Радомир и Трън.

В Радомир алкохол няма да се продава от 20:00 часа на 3 април до 20:00 часа на 4 април, а в Трън възбраната важи за времето от 6:00 до 24:00 часа на 4 април.

От 20:00 ч. се не разрешава продажбата на спиртни питиета и в Дупница.

В община Видин възбраната е от 19:00 ч. до 21:00 ч. на следващия ден.

В Пловдив възбраната ще важи за деня на изборите от 06:00 сутринта до 21:00 ч.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР