Снимка PexelsНякои държави окончателно се отказват от зимния туризъм заради

...
Снимка PexelsНякои държави окончателно се отказват от зимния туризъм заради
Коментари Харесай

Без ски курорти в Италия заради новия щам

Снимка Pexels

Някои страни дефинитивно се отхвърлят от зимния туризъм поради новите разновидности на вируса. 

Италианското държавно управление спря повторното отваряне на някои известни ски курорти, които трябваше да посрещнат клиенти от тази заран, съобщи ДПА.

Вчера министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца разгласи, че ще бъде удължена сегашната възбрана за зимните спортове и за скиорите, които карат за развлечение и отмора. Сперанца сподели, че ски курортите би трябвало да останат затворени поради повишения риск от новия, по-заразен вариант на ковид.
Преди това държавното управление планираше да даде зелена светлина за скиорите от през днешния ден в по този начин наречените жълти зони, в които рискът от заразяване се дефинира като сдържан.

Междувременно в четири региона на Италия от неделя бяха въведени по-строги ограничавания поради повишения брой на инфектираните с новия ковид. Тоскана, Лигурия, Абруцо и Трентино бяха избрани като оранжеви зони от Министерството на здравеопазването. Това значи, че питейните заведения и заведенията за хранене би трябвало да затварят и хората не могат да напущат региона на местоживеенето си, с изключение на при изключителни случаи.

Тези ограничавания ще бъдат в действие в началото 15 дни, посочи Здравното министерство. Повечето региони на Италия към този момент са категоризирани като жълти зони, а това значи, че рестриктивните мерки са разхлабени, написа Българска телеграфна агенция.

При все това за цялата страна продължава да важи вечерен час, който стартира в 21 часа по Гринуич. Вчера Италия регистрира 11 000 нови случая на Ковид-19 за последните 24 часа. За последните седем дни инфектираните са 130 на 100 000. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР