Снимка PexelsНова твърдение за антителата изтъкват учени. Имунитетът срещу коронавирусната

...
Снимка PexelsНова твърдение за антителата изтъкват учени. Имунитетът срещу коронавирусната
Коментари Харесай

Учените с ново твърдение: Антителата остават 9 месеца след Ковид, не 6

Снимка Pexels

Нова изказване за антителата акцентират учени. Имунитетът против коронавирусната зараза поражда изключително ниска възможност от наново заразяване и заразяване на близките. Той се съхранява най-малко девет месеца след заболяването, откриха шведски учени, представени от Шведската национална организация ТТ.

Медиците от Каролинския институт и от клиниката Дадерюд провели проучвания с 370 участници, които били на първа линия и в непосредствен контакт с инфекцията. При 96 % от тях, след изкарване на болестта, съществуването на антитела с запазвало през идващите 9 месеца. А по-късно две трети от упоменатите лица изработвали клетъчен имунитет, предава Българска телеграфна агенция. 

Сред 340 души с антитела рецидив на вируса бил следен при по-малко от 1 % от тях.

Всички участници в продължение на 2,5 месеца прекосявали всеки ден през проучване за съществуване на ковид. " Антителата и клетъчният имунитет се явяват индиректен индикатор за имунитета, до момента в който извършените по едно и също време PC проби са директният индикатор ", разясни една от авторките на проучването доктор Шарлот Толин.

По нейните думи при наново заболяване появилият се имунитет може да приглуши симптоматиката, или тя изобщо да не се прояви.

В подобен случай човек може да бъде притежател на инфекцията, което е най-коварният вид. Считащ се за здрав, подобен човек може да съобщи инфекцията инфекцията на близките. Но се оказва, че нещата не стоят по този начин. Главният извод от проучването е, че рискът от наново заразяване е нищожен, а изкаралите го не могат да придвижват болестта върху близките.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР