Снимка PexelsНова програма Комплексно постковид проследяване“ ще бъде реализирана от

...
Снимка PexelsНова програма Комплексно постковид проследяване“ ще бъде реализирана от
Коментари Харесай

Постковидна програма започва и във Варна

Снимка Pexels

Нова стратегия " Комплексно постковид следене “ ще бъде осъществена от ДКЦ V – „ Св. Екатерина “ във Варна, оповестяват от дирекция „ Здравеопазване “ към Община Варна. За задачата е обезпечено финансиране в размер на 10 000 лв. от общинския бюджет, който бе признат на сесия на Общинския съвет.

По образеца на столичната УМБАЛ „ Александровска “ се планува да се наблюдава положението на пациенти, преболедували COVID-19.

Освен белите дробове, коронавирусът нападна жизненоважни органи като сърце, мозък, бъбреци. Наред с това обществената изолираност и страхът значително въздействат върху психологичното здраве на пациентите. Затова профилактичните прегледи ще се правят от експерти по пулмология, нефрология, кардиология, неврология и психиатрия.

По преценка ще бъдат вероятни и спомагателни съвещания и проучвания според от положението на пациентите. Прегледите ще са безвъзмездни, а от тях ще могат да се възползват всички преболедували инфекцията, без значение дали с или без признаци.

Информация за записванията по програмата ще бъде обявена през април от дирекция " Здравеопазване “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР