Снимка: PexelsНад половин милион българи вече са имунизирани срещу Ковид.

...
Снимка: PexelsНад половин милион българи вече са имунизирани срещу Ковид.
Коментари Харесай

Над половин милион българи вече са ваксинирани

Снимка: Pexels

Над половин милион българи към този момент са ваксинирани против Ковид. Това стана поради опцията персоналните лекари да слагат и от трите налични в страната ваксини. Така още веднъж се продължава четвъртата фаза на имунизация.

Ето и данните – през вчерашния ден са сложени малко под 6500 ваксини. Така, общият брой на имунизираните у нас надвиши 510 хиляди, съобщи Нова телевизия.

Според данните на Oxford Martin School, България е на последно място по брой имунизирани, по отношение на най-близките страни. Погледнато в елементи – имунизираните у нас са 5.87 на 100 от популацията. В прилежаща Румъния, броят им надвишава 10 на 100. Над 11 е % в Гърция и Турция. А в Сърбия, броят на имунизираните надвишава 21 на 100. 

Според последните данни на Европейския център по предварителна защита и надзор на болесттите, общо за Европа – броят на имунизираните с една доза доближава 14.2 на 100. Тези с две сложени са 6 %.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР