Снимка: PexelsНа местните избори в Румъния бе избран кмет, който

...
Снимка: PexelsНа местните избори в Румъния бе избран кмет, който
Коментари Харесай

В румънско село избраха кмет, починал преди 10 дни

Снимка: Pexels

На локалните избори в Румъния бе определен кмет, който е умрял преди 10 дни от COVID-19, оповестява в. " Адевърул ", представен от Българска телеграфна агенция.

Йон Алиман, претендент на опозиционната Социалдемократическа партия (СДП) за кмет на село Девеселу (Южна Румъния), е спечелил изборите с 1057 гласа от подадени общо 1600. На второ място се е класирал Мануел Ника от партия " Народно придвижване " с към 400 гласа.

Социалдемократическата партия концентрира акцията си в увещание на гласоподавателите да гласоподават за умрелия претендент и хората всеобщо поддържаха Йон Алиман, който щеше да ръководи трети мандат, отбелязва " Адевърул ".

Алиман държеше ръководещата Национално-либерална партия в шах през последните дни на внасяне на кандидатурите, като даже се снимаше с афиши със знака на Национално-либералната партия. В последна сметка обаче той се кандидатира от редиците на опозиционната СДП и по този начин ръководещата партия остана без претендент в селото. За кметския пост в Девеселу се бориха още претенденти на партия " Народно придвижване " и на Алианс на либералите и демократите.

В началото на септември Йон Алиман бе диагностициран с Ковид-19, а на 17 септември умря в болница в Букурещ, написа " Адевърул ".

Неговите поддръжници от Девеселу се събраха нощес на гроба му, " с цел да го поздравят ", а през днешния ден още веднъж ще отидат там за възпоменателна работа, защото умрелият кмет щеше да навърши през днешния ден 57 години, осведоми вестникът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР