Снимка: PexelsМеждународната служба за демократични институции и права на човека,

...
Снимка: PexelsМеждународната служба за демократични институции и права на човека,
Коментари Харесай

Международната институция за демократични институции и права на човека ще следи изборите на 11 юли

Снимка: Pexels

Международната работа за демократични институции и права на индивида, СДИПЧ, откри през днешния ден задача за наблюдаване на изборите за предварителните парламентарни избори на 11 юли, по покана на виновните български институции. Това оповестиха от СДИПЧ. Мисията се управлява от Тана де Зулуета и се състои от екип от 12 специалиста в София и 14 дълготрайни наблюдаващи, които ще работят в разнообразни елементи на страната от 16 юни 2021.

Мисията ще оцени дали изборите се организират в сходство с уговорките към ОССЕ и други интернационалните договорености и стандарти за осъществяване на демократични избори, както и с националното законодателство. Наблюдателите ще наблюдават за основните аспекти на изборите като регистрация на гласоподавателите, провеждането на акцията, работата на изборната администрация и други, виновните държавни институции, изборното законодателство и разрешаването на тъжби и сигнали, свързани с изборите. Мисията ще следи и медийното отразяване на изборната акция.

СДИПЧ също възнамерява да изиска разполагането на 200 краткосрочни наблюдаващи от страна на страните участнички в ОССЕ, с цел да следят изборния ден. Това зависи от развитията, свързани с пандемията от COVID-19, както и здравните опасности, рестриктивните мерки за пътешестване и граничния надзор в границите на ОССЕ, както и разпоредбите в България.

В изборния ден задачата на СДИПЧ ще сплоти старания взаимно с делегациите на Парламентарната асамблея на ОССЕ и Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.
В процеса на наблюдаване ще бъде оповестен промеждутъчен отчет, който ще осведоми обществеността и медиите.

В деня след изборите предварителните резултати и изводи на задачата ще бъдат показани на конференция, а СДИПЧ ще разгласява финален отчет към два месеца след края на изборния развой с резюме на наблюдението, както и рекомендации за усъвършенствания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР