Снимка: PexelsМасовата ваксинация срещу Ковид-19 може да започне още преди

...
Снимка: PexelsМасовата ваксинация срещу Ковид-19 може да започне още преди
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Масовата ваксинация може да започне още преди края на февруари

Снимка: Pexels

Масовата имунизация против Ковид-19 може да стартира още преди края на февруари. Това разкри в ефира на " Нова телевиция " шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

„ В момента единствено за София има проведени 55 имунизационни екипа в лечебните заведения, които лекуват ковид. Ако се включат и всички общопрактикуващи лекари, и оглед на плануваните регулярни доставки на ваксини, е допустимо всеобщата имунизация да стартира до две седмици ”, сподели той.

По думите му, сега, в който имунизациите са налични в страната, ще бъдат сложени оптимално бързо.

„ Увреждания след прекаран COVID-19, водещи до ампутации, популярност Богу, не са толкоз постоянно събитие. Увеличават се обаче случаите на инсултите и инфарктите, които водят до така наречен постковид синдром. Трябва да се акцентира на това, че да си изписан от болница, не значи че си оздравял изцяло. Препоръчваме профилактика ”, посочи още шефът на лечебното заведение.

Според експерта по преценка на персоналния доктор пациенти, прекарали ковид, би трябвало да вземат профилактично нискомолекулни хепарини или перорални антикоагуланти, с цел да се предотврати срастване на тромбоцитите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР