Снимка: PexelsМанчестър Сити е най-силният клуб в света. Това показва

...
Снимка: PexelsМанчестър Сити е най-силният клуб в света. Това показва
Коментари Харесай

Лудогорец е 225-и в света, според индекса „Soccer Power Index“

Снимка: Pexels

Манчестър Сити е най-силният клуб в света. Това демонстрира показателят „ Soccer Power Index “, който е създаден от съгласно специфичен показател създаден от fivethirtyeight.com.

Той се базира на пресмятане на офанзивния и отбранителния рейтинг на всеки един тим въз основа на това какъв брой гола се чака той да означи или допусне против междинен отбор на безпристрастен терен. Чрез тези рейтинги анализаторите могат да предскажат къде би се класирал тима в съответните лиги и може да се направи привидно обективно класиране и съпоставяне с други отбори в света.

Индексът на Манчестър Сити е 93,3, а на второ място е тимът на Байерн Мюнхен с 90,5. Само тези два отбора имат показател над 90. Третото място е за Ливърпул, следват Челси, Барселона, Реал Мадрид, Аякс, Манчестър Юнайтед, ПСЖ и десетото място е за Лайпциг.

Общо 627 клуба попадат в проучването, като единственият български отбор е Лудогорец. Шампионите са изследвани като участник в Лига Европа и техният показател е 43,8, което им отрежда 225-то място.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР