Снимка PexelsМъж беше застрелян по време на протести в Портланд.

...
Снимка PexelsМъж беше застрелян по време на протести в Портланд.
Коментари Харесай

Мъж е убит по време на протести в Портланд

Снимка Pexels

Мъж беше убит по време на митинги в Портланд. Две групи стачкуващи са влезнали в конфликт, при който се е стигнало до пукотевица.

По данни на полицията жертвата е носила шапка на крайнодясна организация, основана в Портланд, заяви Българска национална телевизия.

Вълната от демонстрации против расизма и полицейското принуждение в Съединените щати не стопира.

Орегон е епицентър на демонстрации след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд в Минесота в края на май. Според месни медии шествие от стотици коли с последователи на Тръмп са се събрали там в събота.

Полицията написа в Туитър, че политическо шествие минава през центъра на Портланд и добави, че има прояви на принуждение сред стачкуващи и контрадемонстранти. Извършени са иарести.

Съобщено бе и за напрежение сред двете групи, въпреки че полицията не посочи дали стрелбата е обвързвана с демонстрациите.

Зачестяват и случаите на набези против служители на реда. Преди часове в Сейнт Луис бяха ранени двама служители на реда, които се отзовали на сигнал за пукотевица. Единият е в тежко положение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР