Снимка: PexelsЛитва прати армейски подразделения по източната си граница с

...
Снимка: PexelsЛитва прати армейски подразделения по източната си граница с
Коментари Харесай

Литва прати войници на границата си с Беларус

Снимка: Pexels

Литва прати армейски подразделения по източната си граница с Беларус. Правителството във Вилнюс реши да укрепи екипите на вътрешното министерство по отношение на миграционния напън от тази страна.

" От 12 юли Националните въоръжени сили на Република Литва оказват помощ на чиновниците на Гранична полиция за попречване на опити за незаконно влизане на територията на нашата страна от Република Беларус и Руската федерация ", се показва в формалното известие на военното министерство на членката на НАТО и Европейския съюз.

" Групата включва 50 бойци и офицери и 12 транспортни  средства ", се показва още официалното съобщение на силовото ведомство.

Да напомним, беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че ще залее страните от Европейски Съюз с мигранти и опиати. Думите му пристигнаха в отговор на глобите, наложени от Брюксел против някогашната руска република.

На 24 юни 2021 година Европейски Съюз забрани износа за Беларус на артикули с двойна приложимост (изделие или технология, които нормално се употребяват за цивилен цели и не са предопределени за военна приложимост, само че евентуално биха могли да имат военно приложение, или да се употребяват за произвеждане на военни изделия) и технологии за мониторинг на средства за връзка. Европейски Съюз също ограничи вноса от Беларус на тютюневи произведения, торове и петролни артикули на територията на 27-те.

Поводът за въвеждането на рестриктивните мерки бе карцерът на опозиционера Роман Протасевич и приятелката му София Сапега на 23 май. Двамата бяха арестувани откакто аероплан на ирландската компания " Райънеър ", правил полет от Атина до Вилнюс, бе заставен да кацне изключително на аерогарата в Минск.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР