Снимка PexelsЛидерът на Граждански демократичен съюз в Северна Македония Петър

...
Снимка PexelsЛидерът на Граждански демократичен съюз в Северна Македония Петър
Коментари Харесай

Петър Колев от Граждански демократичен съюз в Северна Македония: Не трябваше да тръгваме срещу България

Снимка Pexels

Лидерът на Граждански либерален съюз в Северна Македония Петър Колев сподели в студиото на bTV: Премиерът Заев се сети в края на мандата на Румен Радев, че България има президент. Северна Македония избра да води разговора за старта на договарянията с Европейски Съюз с Вашингтон и Брюксел, а не с България.

Той подлага на критика ръководещите в Скопие, че концепциите им не са ясни и обществени във връзка с разговора със София. Колев добави, че е прелестно сюрпризиран от яснотата на българската позиция, която към този момент не приказва единствено за изясняване на общата история, а за спазването на правата на хората в Северна Македония, които се самоопределят като българи.

Нашата страна катастрофира, тъй като вместо приятелски разговор потърсихме външен напън върху огромния брат, съобщи политикът. Според Петър Колев е необичайно 7-8 дни преди толкоз значимо решение да се сетиш да преговаряш и изрази подозрение в искреността на Зоран Заев.

Според него в Северна Македония към момента има акция с езика на омразата, случва се принуда против хора, които се самоопределят като българи. Именно по тази причина и няма по какъв начин страната да чака, че България безплатно ще даде поддръжката си.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР