Снимка: PexelsЛичните лекари също ще могат да поставят ваксини срещу

...
Снимка: PexelsЛичните лекари също ще могат да поставят ваксини срещу
Коментари Харесай

Личните лекари също ще могат да поставят ваксини от днес

Снимка: Pexels

Личните лекари също ще могат да слагат ваксини против ковид от през днешния ден. 4300 джипита ще стартират да имунизират всички искащи с наличните от трите утвърдени препарата - на " Пфайзер ", " Модерна " и " Астра Зенека ", оповестява Българска национална телевизия.

В някои лечебни заведения към този момент има мобилни екипи. От през днешния ден в следобедните часове ще бъдат обезпечени зелени коридори за имунизация на искащите.

От трети март ще проработи електронният указател, посредством който жителите ще декларират в кой от близо 320-те имунизационни кабинети в страната, по кое време и с каква ваксина желаят да бъдат ваксинирани.

Изборът на ваксина е привързан с наличните в страната количества от съответните лекарствени артикули. От направени над 100 хиляди ваксини у нас, в организацията по медикаментите има единствено 153 сигнала за странични реакции, заяви основният държавен здравен контрольор в Пловдив.

Поради огромния интерес в цялата страна, здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че се обмисля имунизации против COVID-19 да се вършат непрекъснато.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР