Снимка: PexelsЛекарят и телевизионният водещ Александър Мясников обяви в ефира

...
Снимка: PexelsЛекарят и телевизионният водещ Александър Мясников обяви в ефира
Коментари Харесай

Руски лекар: Приемането на лекарства за понижаване на кръвното при инсулт може да доведе до смърт

Снимка: Pexels

Лекарят и телевизионният водещ Александър Мясников разгласи в ефира на телевизия Русия 1, че приемането на медикаменти за намаление на кръвното налягане при инсулт може да докара до гибел за пациента. Според него високото кръвно налягане става причина за тромбоза на мозъчните вени.

" Опитвате се да намалите налягането, като по този метод просто убивате индивида. Лекарят има право да понижи налягането с не повече от двадесет % от първичното, и то в течение на несъмнено време ", изясни Мясников, представен от " Морето ".

Той означи, че при такива пациенти не би трябвало да се намалява налягането, защото това води до спад на перфузионното налягане в мозъка, сърцето и бъбреците, което постоянно приключва със гибел.

" Ако въпросът е да дадете медикаменти, с цел да намалите кръвното налягане или да не вършиме нищо, по-добре не правете нищо, тъй като, това просто може да приключи зле ", акцентира лекарят.

Той поучава при положение на инсулт човек да бъде откаран в болница в границите на три часа, където ще получи нужната помощ.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР