Снимка: PexelsКраят на епохата на двигателите с вътрешно горене все

...
Снимка: PexelsКраят на епохата на двигателите с вътрешно горене все
Коментари Харесай

BMW се готви за отказ от ДВГ през 2030 година

Снимка: Pexels

Краят на епохата на моторите с вътрешно горене към момента наподобява надалеч, само че в някои региони на света към този момент се готви неговата възбрана, оповестява. А едно от първите места, на които ще бъде изцяло лимитирана продажбата на коли с бензинови и дизелови мотори ще бъде Европейския съюз. Предложението е това да се случи през 2035 година и в случай че то бъде признато, от BMW дават обещание, че ще бъдат изцяло готови.

Според основният изпълнителен шеф на BMW - Оливер Ципсе, първокласната марка се приготвя за хипотетична възбрана на мотора с вътрешно горене, която ще влезе в действие по-рано - през 2030 година. Това се отнася за целия тръст BMW Group, който включва и марките Mini и Rolls-Royce.

" Ще бъде подготвени за възбрана на мотора с вътрешно горене, в случай че тя бъде наложена в района, града или в страната. В BMW Group нямаме терзания по отношение на това. Друг е въпросът, дали това в действителност е добра концепция ", разяснява Ципсе.

За разлика от някои други първокласни марки, BMW не е определял точна дата, в който ще престане да създава коли с мотор с вътрешно горене. Jaguar, да вземем за пример, счита да го направи още през 2025 година, а Bentley и Volvo ще сторят също в края на десетилетието.

Големият съперник на баварците - Mercedes, към този момент разгласи, че ще премине към коли с нулеви нездравословни излъчвания през 2030 година, само че " единствено там, където го разрешават пазарните условия ". На собствен ред, Audi ще спре да създава бензинови и дизелови коли през 2033 година, само че не и в Китай.

Баварците също по този начин не плануват специфична платформа за електрически автомобили до 2025 година. Дотогава BMW ще разшири гамата си от коли единствено на ток, като към кросоувърите iX3 и iX ще се причисли i4 и електрическа 3-Series.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР