Снимка: PexelsКитай планира да достави на други страни 2 милиарда

Снимка: PexelsКитай планира да достави на други страни 2 милиарда ...

Китай планира да достави на други страни 2 милиарда дози ваксини срещу COVID-19Снимка: Pexels

Китай планира да достави на други страни 2 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 до края на годината. Това заяви китайският лидер Си Дзинпин в речта си пред Общото събрание на ООН.

"Китай ще положи всички усилия да достави на света общо 2 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 до края на тази година, каза държавният глава. През този период Китай ще дари 100 милиона дози ваксини срещу COVID-19 на развиващите се страни, каза той.

На 16 юли Си Дзинпин обяви по време на видеоконференцията на Азиатско-тихоокеанския форум за икономическо сътрудничество, че Китай ще отпусне около 3 милиарда долара на развиващите се страни през следващите три години в помощ за борба с пандемията и възстановяване на социално-икономическото развитие.

На 5 август председателят на Китайската народна република на Международния форум за сътрудничество в областта на ваксините срещу COVID-19 обяви, че Китай ще отпусне 100 милиона долара чрез COVAX за предоставяне на ваксинална помощ на развиващите се страни.

Също така в речта си Дзинпин засегна зелената енергия и обеща страната му да направи нужното, за да спази тези ангажименти. 

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg