Снимка: PexelsИзраел проведе проучване, според което ваксината на Пфайзер е

...
Снимка: PexelsИзраел проведе проучване, според което ваксината на Пфайзер е
Коментари Харесай

Израел проведе проучване, според което ваксината на Пфайзер е с 85 процента ефективност

Снимка: Pexels

Израел организира изследване, съгласно което имунизацията на " Пфайзер " е с 85 % успеваемост.

Според учените в страната би трябвало съществено да се обмисли, дали не може да се слага единствено по една доза.

Данните на израелците демонстрират, че имунизацията е 85 % ефикасна, даже без слагането на втората инжекция, оповестява " Нова телевизия ".

Израел е страната, в която са най-напреднали с имунизацията. Там разполагат с данни, които останалите учени още нямат. Според локалните експерти, слагането единствено на една доза от имунизацията на Файзер и Бионтех е изцяло работещ вид. Той би дал опция да се имунизират доста повече хора в международен мащаб.

" Събрахме данните от имунизацията на медицинските служащи в системата на центрове Шеба. 7214 чиновници са били имунизирани. Резултатите демонстрират 85-процентов спад на развиването на знаменателен COVID-19 ", сподели Еял Лешем, професор по инфекциозни болести

Този % на успеваемост е доста по-висок от оповестения от производителите. Pfizer/BioNTech споделят, че една доза дава 52-процентова отбрана. Но данните от тестванията в действителни условия демонстрират, че откакто минат 15 дни от слагането на първата доза, доста се усилва успеваемостта на препарата.

Израелците прецизират, че техните тествания са направени върху относително младежи. Понеже са имунизирани служащи, доста малко от изследваните са били над 65-годишна възраст.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР