Снимка: PexelsХората, които вече са взели първата доза от АстраЗенека,

...
Снимка: PexelsХората, които вече са взели първата доза от АстраЗенека,
Коментари Харесай

Кипър отчете нов успех във ваксинационната си програма

Снимка: Pexels

Хората, които към този момент са взели първата доза от " АстраЗенека ", ще продължат обикновено с втората.

Вче всеки втори в страната е получил най-малко първата доза. В същото време в програмата се вършат промени, като се вкарва възрастово ограничаване за използването на препарата на " АстраЗенека ".

50.4% от популацията към този момент е обхванато с първата доза от имунизацията, а съвсем 24% са приключили процедурата и с двете дози, регистрира здравното министерство в сряда. Според него ускореното осъществяване на националния имунизационен проект е причина в огромна степен за забележителното понижаване на броя новозаразени с ковид. През последната седмица те са под 100 дневно, което е 0,1 – 0,2% от осъществените проби.

Здравното министерство разгласи в сряда и че към този момент не предлага имунизацията на " АстраЗенека " за хора под 50-годишна възраст, като ги поучава да предпочетат основаните на по-нова технология ваксини на " Пфайзер " и " Модерна ".

Промяната бе направена след разбор и рекомендации на Научно-консултативния комитет по пандемията поради зародилото публично напрежение за тази ваксина. 

Случаят на 39-годишна британка, която умря в Кипър на 24 май след тежка тромбоза, се проверява от Европейската организация по медикаментите за допустима връзка на гибелта на дамата с поставената й на 6 май ваксина на " АстраЗенека ".

През юни Кипър чака да получи близо 350 000 ваксини от всички производители, което ще разреши имунизационната стратегия да продължи безпроблемно, увери здравният министър Константинос Йоану.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР