Снимка: PexelsГлоби в размер на 300 евро се налагат в

...
Снимка: PexelsГлоби в размер на 300 евро се налагат в
Коментари Харесай

В Гърция глобяват с 300 евро неваксинирани хора в заведенията

Снимка: Pexels

Глоби в размер на 300 евро се постановат в Гърция на неимунизирани хора в заведенията. Затварят се и заведения за хранене. Междувременно, студенти провеждат купони без маски, без значение от разпорежданията на полицията. А изследване демонстрира, че множеството гърци одобряват възбраните за неимунизираните, предава кореспондентът на БНР.

Над 3 хиляди всекидневно са новозаразените с ковид в Гърция. Властите ревизират всеобщо за съблюдаване на рестриктивните мерки. Полицията оповестява, че за ден са наложени санкции за 76 хиляди евро и 9 заведения са с лишен лиценз.

Районите на Северна Гърция са повече от месец с доста високи стойности на разпространяване на вируса, акцентират лекари и приканват хората да се имунизират. Солун, Драма и Ксанти още веднъж повишават равнището на приетите в болница, осведоми здравното министерство.

Във връзка с ограниченията от ден на ден родители подават правосъден иск против учители, които не позволяват децата в клас без негативен тест.

Властите не могат да преодолеят съпротивата на студентите, които се събират на празници във факултетите без маски и отдалеченост. Полицията реагира против незаконно събиране на над 2 хиляди студенти в университетите в Солун и Патра.

Последното допитване показва, че 71% от гърците са съгласни с рестриктивните мерки за неимунизирани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР