Снимка: PexelsФранция няма да смекчава част от мерките за борбата

...
Снимка: PexelsФранция няма да смекчава част от мерките за борбата
Коментари Харесай

Франция няма да смекчава мерките

Снимка: Pexels

Франция няма да смекчава част от ограниченията за битката с разпространяване на ковид. В страната обмисляха разхлабване идната седмица, само че спадът на новите случаи на заразяване с ковид зацикли. Тази отрицателна смяна се свързва с разрешението да бъдат отворени доста магазини в края на предишния месец, оповестиха два неназовани държавни източника, представени от Ройтерс.

Поставената от президента Еманюел Макрон цел да се сведе дневният растеж на инфектираните до 5000, с цел да се размени локдауна с вечерен час, се оказа недостижима. Това би разрешило отваряне на кината и музеите, а хората да престанат да попълнят досадните заявления къде отиват при всяко излизане от вкъщи си. Друго от изискванията бе тежко болните в интензивни отделения да спаднат под 3000. То може и да бъде изпълнено, само че броят на новите случаи зацикли сред 10 и 12 хиляди на ден, което " не е добра вест ", сподели основният здравен контрольор в страната Жером Саломон, представен от Ройтерс.

Друг държавен източник свърза зациклилия спад на новозаразените с отварянето на магазините на 28 ноември в навечерието на Черния петък на огромните търговски понижения. Той предизвести хората да не се самоуспокояват. " Няма да можем да достигнем задачите, които чакахме, до 15 декември, с цел да въведем обещаните облекчения ", призна той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР