Снимка: PexelsЕвропейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е установила,

...
Снимка: PexelsЕвропейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е установила,
Коментари Харесай

ОЛАФ установи злоупотреби с €485 млн. от бюджета на ЕС през 2019 г.

Снимка: Pexels

Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) е открила, че 485 милиона евро от общия бюджет на Европейския съюз са били изхарчени непозволено предходната година, което е доста нарастване спрямо 2018 година, съобщи ДПА.

Годишният отчет на ОЛАФ демонстрира, че обилни суми от бюджета на Европейски Съюз за 2019 година, възлизащ на 148 милиарда евро, са били нелегално присвоени посредством комплицирани интернационалните схеми.

През 2018 година службата е открила, че са били непозволено изхарчени 371 милиона евро.

Новите или продължаващи трендове, посочени от следователите, включват скрито договаряне и манипулиране на процедури за публични поръчки, презгранични схеми, схеми с планове в трети страни и финансиране на проучвания, контрабанда и подправяне, изясни Българска телеграфна агенция.

ОЛАФ сподели също по този начин, че по-силно концентрира вниманието си върху измами с финансови средства, предопределени да обслужват все по-важните цели на Европейски Съюз за стабилно развиване.

През 2019 година службата е приключила 181 следствия и е почнала 223 нови.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР