Снимка: PexelsЕС влага 6 милиарда евро в нов орган за

...
Снимка: PexelsЕС влага 6 милиарда евро в нов орган за
Коментари Харесай

ЕС влага 6 милиарда евро в нов орган за борба с бъдещи пандемии и здравни кризи

Снимка: Pexels

Европейски Съюз влага 6 милиарда евро в нов орган за битка с бъдещи пандемии и здравни рецесии. Той ще бъде показан на следващия ден от Европейската комисия. Той ще се обитава в постройката на Европейска комисия. Това се споделя в документ, забелязан от Франс прес.

Новото ведомство ще се назовава Управление за незабавно реагиране в региона на опазването на здравето. Целта му ще бъде да ускори способността на Европейски Съюз да предотвратява, открива и се оправя бързо с бъдещи здравни рецесии, като обезпечи създаването, доставката, складирането и дистрибуцията на нужните медикаменти.

През ноември предходната година Брюксел заприказва за основаването на орган, който да е еквивалент на американското Управление за биомедицински проучвания и разработки, подчинено на министерството на опазването на здравето на Съединени американски щати и разполагащо с колосални средства за съдействие с фармацевтичните компании.

Очаква се на следващия ден предлагането за новия европейски орган да бъде подкрепено от еврокомисарите. Този орган няма да е самостоятелна организация по модела на Европейската организация за медикаментите или Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите. Той ще бъде споделен запас за страните членки - формат, който ще разреши той да бъде изцяло задействан още при започване на идната година. Новият орган ще действа по един еластичен метод и ще се уповава на пълномощията и опита на Европейска комисия.

Той ще разполага със 6 милиарда евро за 6 години и би трябвало да ускори съдействието сред страните членки по отношение на фармацевтичната промишленост, с цел да позволи проблеми с дефицита на лекарства и зависимостта на Европейски Съюз от трети страни, извадени нескрито от актуалната коронавирусна пандемия. Начело на новия орган ще има съвет, сплотяващ специалисти от Европейска комисия и представители на страните членки. Европейският парламент ще се задоволи единствено с ролята на наблюдаващ. Страните членки също ще би трябвало да се произнесат по основаването на този орган, само че текстът за него няма да бъде гласуван в Екологичен потенциал, което се счита за удар за евродепутатите, които заседават тази седмица в Страсбург.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР