Снимка PexelsЕП започва борба с укриването на данъци. Парламентът одобри

...
Снимка PexelsЕП започва борба с укриването на данъци. Парламентът одобри
Коментари Харесай

ЕП иска да сложи край на укриването на данъци, отпуска €270 млн. за целта

Снимка Pexels

Екологичен потенциал стартира битка с укриването на налози. Парламентът утвърди регламента за основаване на стратегия Fiscalis от 2021-2027 година, която ще обезпечи финансови запаси на националните данъчни управляващи за по-добро съдействие, написа

Решението за одобрение на съглашението, реализирано сред договарящите в Европейския парламент и португалското председателство на Съвета, беше оповестено в сряда вечерта (19 май), откакто не бяха отправени претенции Европейският парламент да отхвърли или промени договорката, реализирана от договарящите от Екологичен потенциал и Съвета.

Често слабото място, което експлоатират избягващите данъчно облагане, е, че националните управляващи не споделят задоволително информация между тях, от време на време просто заради липса на административен потенциал за това. Програмата Fiscalis ще насочи €269 милиона за интервал от 7 години, с цел да помогне на националните данъчни администрации да изградят способността си да обменят информация между тях и да ползват по-добре данъчното законодателство на Европейски Съюз.

Как Парламентът укрепи програмата
Евродепутатите съумяха да подобрят разнообразни аспекти на програмата спрямо предложенията на Комисията и държавите-членки. Тези усъвършенствания включват:

    • Списък с предпочитани дейности, по които националните данъчни управляващи ще би трябвало да работят, с цел да се борят с укриването и избягването на налози.

    • Подобрената система за оценка и отчитане ще разкрие вероятни дефекти в съдействието и обмена сред данъчните управляващи.

    • Финансирането на взаимни одити на няколко национални данъчни управляващи, които са ефикасен инструмент за надзор на данъчните заплащания на транснационални корпорации.

    • Програмата ще бъде отворена за специалисти от най-слабо развитите страни, които ще са от значително значение за реализиране на световен продан сред данъчните управляващи в дълготраен проект.

    • Екологичен потенциал ще изслушва годишно Съвета и Комисията, с цел да обсъдят уроците, извлечени от програмата Fiscalis.

Програмата има за цел да подкрепи данъчните управляващи за възстановяване на действието на единния пазар, поощряване на конкурентоспособността и лоялната конкуренция в Европейски Съюз, отбрана на финансовите и икономическите ползи на Европейски Съюз и държавите-членки, в това число отбрана на тези ползи от данъчни измами, укриване и отбягване на налози и възстановяване на събирането на налози. Освен това тя има съответната цел да поддържа данъчната политика и използването на данъчното законодателство на Европейски Съюз, да насърчи данъчното съдействие, в това число обмена на данъчна информация, и да подкрепи построяването на административен потенциал. Подобни стратегии на Европейски Съюз съществуват от 1998 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР