Снимка: PexelsЕдинна система на тестване за Ковид-19 в Европейския съюз.

...
Снимка: PexelsЕдинна система на тестване за Ковид-19 в Европейския съюз.
Коментари Харесай

Искат единна система за Ковид в Европейския съюз - с експресни тестове

Снимка: Pexels

Единна система на тестване за Ковид-19 в Европейския съюз. Затова се разгласи ръководителят на евросъвета Шарл Мишел. Предложението му е да се употребяват експресни проби за бързо идентифициране и уединяване на носителите на вируса.

" В момента откривателите създават бързи проби, по-специално въз основа на разбор на слюнката, които би трябвало да оказват помощ на управляващите да разпознават по-бързо инфектираните и да ги изолират по-бързо ", сподели ръководителят на Европейския съвет в ефира на радиостанция RTL.

Затварянето на границите в границите на Европейски Съюз няма да помогне за справяне с втората вълна на ковид в Европа,  каза той. " Изправени сме пред мощна втора вълна на вируса, макар че не всичко е известно за самия вирус и загадките остават ", сподели Мишел.

Той означи, че доста страни от Европейски Съюз преглеждат сюжет за наново блокиране - нова обща самоизолация. " Но това ще има съществени стопански, обществени и психически последствия ", предизвести Мишел.

Според него опция на това може да бъде внедряването на ефикасна система за тестване на общоевропейско равнище. За това, съгласно ръководителя на Европейския съвет, е належащо " да има бързи проби, които не изискват такова логистично изпитание и дълъг интервал на изчакване ".

Мишел добави, че на идната в четвъртък видеоконференция на европейските водачи се възнамерява да се разиска унифицирането на тестванията за COVID-19 и координацията в тази област, както и въпросите за бъдещата имунизация.

Мишел също означи, че доста европейски водачи са съгласни, че общоевропейската система за тестване може да бъде по-ефективна от националната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР