Снимка PexelsДокументацията за Ковид вече е официална и в цифров

...
Снимка PexelsДокументацията за Ковид вече е официална и в цифров
Коментари Харесай

От 1 юли с цифров сертификат в ЕС

Снимка Pexels

Документацията за Ковид към този момент е публична и в дигитален вид. Председателите на трите основни институции на Европейския съюз - Европейския парламент, Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия, участваха на формалното сключване на Регламента за цифровия документ на Европейски Съюз за COVID-19. С това от 1 юли той влиза в действие в целия съюз, съобщи ДПА, представена от.

Документът ще удостоверява, че човек е имунизиран, прекарал е ковид или е с негативен резултат на тест за вируса. Всички 27 държави-членки на Европейски Съюз се чака да признават удостоверенията, които другите страни ще издават, което ще облекчи доста пътуванията в съюза с население от 450 милиона души в миг, когато стартира сезонът на летните отпуски.

Какви права ще дава документът ще зависи от обособените страни, само че доста държавни управления към този момент споделиха, че ще отпаднат условията за карантина и тестване за имунизираните лица. Някои страни от Европейски Съюз като Германия започнаха да издават удостоверенията още преди окончателното утвърждение от Брюксел. Паспортът ще съставлява кюар (QR) код, който ще се съдържа на смарт телефон или книжен притежател.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР