Снимка: PexelsДо седмица очакваме над 50 000 ваксини на Пфайзер

...
Снимка: PexelsДо седмица очакваме над 50 000 ваксини на Пфайзер
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: До седмица очакваме над 50 000 ваксини на Пфайзер и Модерна

Снимка: Pexels

До седмица чакаме над 50 000 ваксини на " Пфайзер " и " Модерна ". Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.

„ Продължаваме осъществяването на имунизационния проект с останалите две позволени за приложимост ваксини. Очакваме в понеделник доставка на 21 060 дози от имунизацията на Пфайзер, а на 19 март - 33 600 дози от Модерна “, съобщи Кирилов. Той добави, че до края на март предстоят и още доставки от имунизациите.

Същевременно страната ни е в непрекъсната връзка с Европейската комисия за обезпечаване на спомагателни количества от двете РНК ваксини.

Министър Костадин Ангелов подчертава върху наклонността за увеличение на заболеваемостта измежду децата и младежите. Ангелов уточни, че приетите в болница деца до 18 годишна възраст с потвърден COVID-19 са общо 56, от които до 1 година са 14 деца, от 1 до 3 години са 9 деца, от 4 до 10 години - 9 деца, а останалите деца са на възраст до 18 години.

„ Няма риск за живота на нито едно от децата, само че отчитаме подмладяване на жителите, които постъпват в лечебните заведения – нещо, което преди не се наблюдаваше “, посочи здравният министър.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР