Снимка PexelsДесетки убити при нови протести в Мианмар, предаде ДПА.

...
Снимка PexelsДесетки убити при нови протести в Мианмар, предаде ДПА.
Коментари Харесай

Близо 10 жертви на пореден протест в Мианмар

Снимка Pexels

Десетки убити при нови митинги в Мианмар, съобщи ДПА. Съобщава се за още пет протестиращи, убити по време на пукотевица в Мандалай в неделя. Над 250 души са били убити от началото на митингите и към 2665 задържани, съгласно Асоциацията за подкрепяне на политическите пандизчии (AAPP), организация с нестопанска цел, написа.

Външните министри на Европейския съюз в понеделник се съгласиха да наложат наказания на 11 лица, забъркани в преврата и репресиите над стачкуващите. Сред тях са главнокомандващият Мин Аунг Хлаинг и заместникът му Сое Уин. Правителството на Съединени американски щати наложи наказания и на още двама членове на военната хунта в Мианмар, заяви Министерството на финансите. Санкциите засягат шефа на полицията и заместник-министър на вътрешните работи Тха Хлаинг и военачалник Аун Сое, която командва специфичните военни сили.

Наложените от Европейския съюз наказания против физически и юридически лица, свързани с преврата в Мианмар на 1 февруари, както и против четирима китайски жители, са " нездравословни " и " безполезни ".

Това счита външният министър на Унгария Петер Сиярто.

Армията на Мианмар завладя властта на 1 февруари и задържа водача Аун Сан Су Чжи, с което приключи дълъг преход към народна власт и принуди десетки хиляди жители на страната да излязат по улиците да изразят недоволството си. Протестиращите упорстват за освобождението на Аун Сан Су Чжи и страната да бъде поета от цивилно държавно управление.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР