Снимка PexelsДържавния департамент на САЩ и правителствата на Армения и

...
Снимка PexelsДържавния департамент на САЩ и правителствата на Армения и
Коментари Харесай

Държавния департамент на САЩ: Спиране на огъня влезе в сила в Нагорни Карабах

Снимка Pexels

Държавния департамент на Съединени американски щати и държавните управления на Армения и Азербайджан оповестиха за филантропичното прекъсване на огъня в Нагорни Карабах. За съглашението беше обявено нощес в взаимно изказване на след договаряния във Вашингтон.

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Стивън Бийгън е разговарял с външните министри на двете страни. Те са удостоверили уговорката си за съблюдаване на филантропичното прекъсване на огъня, контрактувано в Москва на 10 октомври, съобщи

От подновяването на спора за Нагорни Карабах Баку и Ереван подписаха две филантропични примирия, които бяха нарушавани съвсем незабавно. В четвъртък се чака външните министри на Армения и Азербайджан да обсъдят тематиката в Женева.

Малко след влизането в действие на днешното преустановяване на огъня и Азербайджан и Армения оповестиха, че ще съблюдават постигнатото съглашение. В известие от Министерството на защитата на Баку обаче беше посочено за нарушение на примирието от арменска страна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР