Снимка: PexelsДания маха всички Ковид ограничения заради висок процент ваксинирани

...
Снимка: PexelsДания маха всички Ковид ограничения заради висок процент ваксинирани
Коментари Харесай

Дания маха всички ограничения заради висок процент ваксинирани

Снимка: Pexels

Дания маха всички Ковид ограничавания поради висок % имунизирани - над 80 %. Това става след 548 дни с ограничаващи ограничения против разпространяването на вируса,

Връщането към естественото е последователно, само че от през днешния ден цифровият пропуск - доказателство за имунизация, към този момент не се изисква при посещаване в нощни клубове, с което пада и последната защитна мярка против вируса.

Повече от 80% от жителите на възраст над 12 години в скандинавската страна са с сложени две дози ваксина, което накара датското държавно управление да разгласи, че от среднощ към този момент не счита COVID-19 за „ обществено сериозна “ болест.

„ Не бих споделил, че е прекомерно рано. Отворихме вратата, само че също по този начин казахме, че можем да я затворим, в случай че е належащо “, сподели Сьорен Риис Палудан - професор по вирусология в университета Орхус във втория по величина град в Дания.

Преломният миг да стартира облекчение на рестриктивните мерки в Дания пристигна, когато болшинството от хората на възраст над 50 години бяха с сложени две дози ваксина, сподели Риис Палудан.

От 14 август носенето на маски в градския превоз към този момент не е наложително. На 1 септември нощните клубове бяха отворени още веднъж, бяха отстранени рестриктивните мерки за обществени събирания и към този момент не беше наложително да се демонстрира цифровия пропуск, за се влезе в ресторант, на спортни надпревари, фитнес или коафьор.

Носенето на маски към момента е наложително на летищата, а хората са посъветвани да носят такива, когато отиват на доктор, в тестови центрове или лечебни заведения. Все още се предлага спазването на отдалеченост и се ползват строги ограничавания за влизането на чужденци през границата. Епидемията към момента се счита за „ елементарна рискова болест “.

Датският здравен министър Магнус Хойнике съобщи през август, че „ епидемията е под надзор “, само че предизвести, че „ не сме отвън епидемията “ и държавното управление ще работи съгласно обстановката.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР