Снимка: PexelsДълго време не беше ясно дали игрите ще се

...
Снимка: PexelsДълго време не беше ясно дали игрите ще се
Коментари Харесай

Сметнаха колко ще се оскъпи Олимпиадата заради отлагането

Снимка: Pexels

Дълго време не беше ясно дали игрите ще се проведат в период. След като тази опция отпадна се разбра, че Олимпиадата ще коства повече поради отлагането. 

Отложената поради ковид Олимпиада в Токио може да коства спомагателни 1.9 милиарда $ от първичния бюджет от 13 милиарда $ – покачване с 15%, написа БГНЕС.

Организаторите на Игрите ще решат публично нараствания бюджет за форума най-рано в средата на декември, откакто споделят с японското държавно управление и града-домакин Токио, оповестиха от Yomiuri Shimbun, цитирайки неназовани олимпийски източници. Летните олимпийски игри бяха отсрочени с година поради коронакризата и в този момент ще стартират на 23 юли, 2021. Но отлагането докара и до нови разноски – от повторното опазване на зали и превоз до запазването личен състав на големия учредителен комитет. Предвид обстоятелството, че доста страни са наранени от втора или даже трета вълна на инфекцията, се появиха подозрения по отношение на провеждането на събитието, само че уредниците и управителните лица упорстват, че Игрите могат да се проведат безвредно.

Допълнителните 200 милиарда йени на в началото изчислените 1.35 трилиона йени идват, без значение че уредниците предишния месец орязаха 280 млн. $, само че новата сума не включва разноски по ограниченията, свързани с ковид, излиза наяве още от информацията. Организаторите чакат ограниченията да бъдат платени от японското държавно управление. Плановете за Олимпиада с по-малко разноски бяха разкрити през септември, с по-малко безвъзмездни билети, анулация на церемониите, които приветстват спортистите, както и спестявания от плакати, талисмани и храни.

Новината идва, откакто управително лице в петък съобщи, че тестванията събития преди Игрите ще бъдат възобновени през март и решение по отношение на посещаемостта на почитатели ще бъде взето напролет. Организаторите обмислят дълъг лист с евентуално контрамерки против вируса, които ще създадат вероятността за осъществяване на Олимпиадата по-голяма даже в случай че няма налична ваксина. Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах по-рано този месец показа, че е „ доста убеден “ по отношение на провеждането на Олимпийските игри с аудитория. Но ентусиазмът на последователите не наподобява изключително висок, откакто анкета разкри, че единствено един на всеки четирима японци желае Олимпиадата да се състои, като множеството поддържат или ново отсрочване, или анулация.

Ръководните лица от организационния комитет не пожелаха да разясняват информацията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР