Снимка: PexelsЧешки семейства подадоха жалба в Европейския съд за правата

...
Снимка: PexelsЧешки семейства подадоха жалба в Европейския съд за правата
Коментари Харесай

Евросъдът: Задължителната ваксинация е необходимост в демократичните общества

Снимка: Pexels

Чешки фамилии подадоха тъжба в Европейския съд за правата на индивида против наложително имунизиране на децата. От институцията постановиха, че наложителната имунизация може да се преглежда като нужда в демократичните общества.

" Мерките могат да бъдат обсъждани като " нужда в демократичното общество ", стимулира съдът решението си и отбелязва, че чешката здравна политика е в сходство с " най-хубавото " за децата.

Съдът добавя, че задачата е всяко дете да бъде защитено от съществени болести посредством имунизация или създаване на стаден имунитет.

В резултат на това съдът заключи, че няма нарушаване на Член 8 от Конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи, която е обвързвана с право на ценене на персоналния и фамилния живот.

За първи път евросъдът излиза с решение за наложителната имунизация против детски болести. Експерти разясняват, че решението може да окаже голямо въздействие върху всяка политика за наложително имунизиране против ковид.

В Чехия е наложително имунизирането на деца против 9 болести, в това число дифтерия, тетанус, морбили, хепатит Б и други.

Чешки родители внесоха тъжба в европейския съд, откакто бяха санкционирани за отвод да имунизират децата си. Поради същата причина управляващите отхвърлят достъп на деца до детски градини.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР