Снимка: PexelsЧаст от държавите в Европа започнаха разхлабване на мерките

...
Снимка: PexelsЧаст от държавите в Европа започнаха разхлабване на мерките
Коментари Харесай

Част от държавите в Европа започнаха разхлабване на мерките

Снимка: Pexels

Част от страните в Европа започнаха разхлабване на ограниченията за битка с разпространяването на ковид. В Гърция за туристическия сезон пускат и директни връзки от Солун за егейските острови.

Фериботите ще се движат с половината от потенциала за пасажери, заяви министърът на комерсиалния флот Янис Плакиотакис.

Ще се ползват  строго условията за  мерките против ковид. Пътниците със документ за имунизация получават зелен кулоар.

Бърз безвъзмезден  тест за ковид ще се прави на пристанището, осведомят гръцките управляващи.

Фериботните компании дават обещание, че няма да се повишават цените на билетите.

За облекчение на туристите от юни месец се пуска и директна фериботна връзка от Солун за Спорадските острови: Алонисос, Скиатос, Скопелос и Скирос.

Премиерът Мицотакис съобщи, че от средата на идващия месец " Гърция се връща към естествен темп ".

Очаква се при започване на май, преди старта на туристическия сезон, да отворят и заведения за хранене, таверни и питейни заведения.

За Великден рестриктивните мерки се резервират.

С отварянето на кафенетата, заведенията за хранене и музеите Копенхаген се приближава до предходния си естествен тип след следващото разхлабване на ограниченията, съобщи Франс прес.

Дания реши да форсира отварянето и още тази вечер ентусиастите ще могат да отидат на стадион за финалната фаза на датското футболно състезание.

За влизане в музеите или в закритите елементи на заведенията за хранене жителите би трябвало да показват " коронапропуск ” - хигиеничен паспорт, удостоверяващ негативен тест за ковид на по-малко от 72 часа, имунизация или скорошно преболедуване.

Учениците от междинните учебни заведения обаче остават отчасти на отдалечено образование, а доста чиновници, чието наличие на работното място не е наложително, не престават да работят от вкъщи.

Нощните клубове не престават да са затворени, само че кината, театрите и концертните зали ще отворят на 6 май.

В скандинавската страна с население 5,8 милиона души броят на новозаразените е четири пъти по-нисък, в сравнение с през декември, когато страната вкара строги ограничавания със затваряне на учебните заведения и магазините, с изключение на тези за артикули от първа нужда. Магазините към този момент още веднъж работят.

Очаква се имунизационната акция да приключи през август. До момента са напълно имунизирани 8,9 % от популацията, а 18,8 % са получили първа доза.

Ограниченията за вътрешни пътувания във Франция, наложени поради пандемията, се чака да бъдат вдигнати на 3 май, разгласи държавното управление след свое съвещание, осведоми " Ройтерс ".

Правителственият представител Габриел Атар сподели още, че администрацията на президента Еманюел Макрон се придържа към решението си питейните заведения и заведенията за хранене да стартират да обслужват клиенти навън към средата на май.

На проби за ковид ще се подлагат идващите от Индия поради нов вид на вируса, добави Атал.

В събота френското държавно управление разгласи, че от 24 април ще подлага на 10-дневна строга карантина всички идващи от Бразилия. Поетапно такава мярка ще се постанова и за пасажерите от Аржентина, Чили и Република Южна Африка, където са били регистрирани разновидности на ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР