Снимка: PexelsЧасове след като Русия обяви, че спира полетите до

...
Снимка: PexelsЧасове след като Русия обяви, че спира полетите до
Коментари Харесай

Наши хотелиери: България трябва спешно да започне да издава визи на руски туристи

Снимка: Pexels

Часове откакто Русия разгласи, че стопира полетите до Турция, от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация оповестиха, че страната ни би трябвало неотложно и незабавно да стартира да издава визи на съветски туристи.

Само преди часове от Руската федерация оповестиха, че стопират за неопределен срок полетите до Турция поради увеличените се случаи на Ковид-19 в страната. А точно към морски почивки в южната ни съседка се бяха насочили главната част от съветските туристи. И откакто тази дестинация става най-малко краткотрайно недостъпна за тях, разумно е незабавно да потърсят опция за към този момент плануваните си ваканции, изясни ръководителят на БХРА Георги Щерев.

" Колкото и Господ за следващ път да ни потвърждава, че е българин и да прави всичко допустимо да избави летния туристически сезон на България, не трябва да забравяме, че “той дава, само че в кошара не вкарва ”. И в този случай бездействието на външно министерство може да се окаже съдбовно за целия туристически бранш. Не стартират ли незабавно и незабавно да се издават входящи визи на съветските туристи в България, още веднъж няма да успеем да се възползва от обстановката. Защото съперниците ни като Кипър и Египет не спят и към този момент издават визи на съветските туристи ", акцентират от БХРА.

От организацията подчертаха още, че стопански не е в този момент моментът външно министерство да прави политика и да се пробва да демонстрира мускули посредством остри изявления против Руската федерация, тъй като това е пагубно за стопанската система ни.

От национално показана организация с 36 районни структури недоумяват за какво все още, макар че имаме работещи консулски служби, не се издават визи за съветските туристи.

" Още повече, че към този момент има планувани  и директни полети сред двете страни. Сега  е моментът най-малко да се опитаме да възвърнем изгубените си позиции на съветския туристически пазар, като ясно дадем знак, че имаме политическата воля това да се случи. За да успеем да притеглим съветски туристи през това лято са нужни няколко незабавни ограничения, които могат да се изпълнят елементарно, не костват доста пари, само че ще доведат до огромен резултат и ще са от изключителна изгода за бизнеса, който е на ръба на оцеляването ", се споделя още в позицията на БХРА.

Според тях преди всичко неотложно би трябвало да стартират да се издават визи. При това би трябвало да се случва стремително, а експресното издаване на документи да не е по-скъпо, а на една е съща цена като елементарната поръчка. Предвид, че се чака сезонът, доколкото изобщо има подобен, да се движи от резервациите в последния миг, това е от извънредно значение. Трябва да се има поради, че множеството Шенгенски визи на съветските туристи към този момент са изтекли поради блокираните от пандемията пътувания, тъй че с цел да дойдат у нас са им нужни визи, издадени особено за България.

БХРА добавя също, че е нужно да се създадат постъпи за възобновяване работата на Генералното консулство на България в Новосибирск, защото сега на територията на Русия работят едвам 3 консулски служби, които обработват визите за България от цялата необятна съветска страна, което е извънредно незадоволително и затруднява работата.

" Важно е и да се изпрати още 1 туристически представител в Русия. Както и да се задейства работата във всички съветски градове и райони, които са побратимени с български такива ", акцентират от БХРА.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР