Снимка: PexelsБританският премиер Борис Джонсън възнамерява да подаде оставка през

...
Снимка: PexelsБританският премиер Борис Джонсън възнамерява да подаде оставка през
Коментари Харесай

Борис Джонсън мисли да подаде оставка през пролетта

Снимка: Pexels

Британският министър председател Борис Джонсън има намерение да подаде оставка напролет. Информацията идва от депутатите тори във Англия. Шестте месеца, които той си дава до възможната оставка, били, с цел да уреди дефинитивно Брекзит и да помогне за излизането на страната от пандемията. А главната причина за оставката била, че не може да живее със заплата на министър председател от 150 402 английски лири годишно.

Твърди се, че той завижда на своята предшественица Тереза Мей, която е спечелила над 1 милион английски лири като преподавател, откогато е напуснала поста министър председател предходната година. Джонсън счита, че би могъл да печели най-малко двойно повече от това, написа " Мирър ", съобщи БГНЕС.

Малко преди да се нанесе на №10, той е направил 160 000 паунда за един месец от две речи. Платили са му и 23 000 английски лири за месец за елементарна вестникарска колона.

Един от депутатите показа: " Борис има най-малко шест деца, някои от които са много дребни. Той трябваше да заплати пари и на някогашната брачна половинка Марина Уилър като разпореждане от развода им. "

Джонсън би трябвало да се грижи и за бъдещото обучение на шестмесечния си наследник Уилфред. Изпращането му в елитната школа " Итън " ще коства 42 500 паунда на година.

От останалите някогашни министър председатели Дейвид Камерън печели 120 000 английски лири за тирада, а Тони Блеър – 22 милиона английски лири от лекции и съвещания.

Сега тече трескава подмолна активност за конкуренция за позиции за предстоящ министър председател.

Очакват се петима кандидати: финансовият министър Риши Сунак, външният министър Доминик Рааб, началникът на кабинета Майкъл Гоув, някогашният министър на опазването на здравето Джеръми Хънт и някогашният министър на защитата Пени Мордонт.

Фаворитът на букмейкърите е Сунак, защото той е дарил 300 милиарда английски лири в брой за COVID-19.

Гоув ще получи поддръжката на основния асистент на Джонсън Доминик Къмингс, който го съветваше, когато беше секретар по образованието.

Като първи секретар и заместник-премиер Рааб има преимуществото, че свърши много работа, до момента в който Джонсън беше болен от COVID-19 тази година.

Но и Хънт не е изгубил вяра и може да потърси поддръжка измежду депутатите в Камарата на общините. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР