Снимка: PexelsБългарите, желаещи да посетят Испания, ще трябва да представят

...
Снимка: PexelsБългарите, желаещи да посетят Испания, ще трябва да представят
Коментари Харесай

Испания иска от българите негативен тест, за да бъдат допуснати на нейна територия

Снимка: Pexels

Българите, искащи да посетят Испания, ще би трябвало да показват отриателен тест за Ковид. Страната ни е част от дълъг лист от страни, попадащи в обсега на въвежданата мярка, излиза наяве от известие на Министерството на външните работи.

От ведомството изясняват, че от 23 ноември 2020 година се вкарва условието за показване на уверение за негативен PCR тест, осъществен в границите на 72 часа до влизането в Испания, за жители на 65 страни с висок риск на болест, в това число и България.

Мярката се ползва при идване на летище или пристанище, само че не визира пасажерите, които минават сухопътните граници на страната. Изискването се отнася за интернационалните пасажери, чиято последна цел е Испания и не се ползва към директно преминаващите с последна дестинация друга страна.
Всички пасажери са задължени да попълнят и формуляр за здравен надзор преди влизане в Испания. Той може да бъде открит на следния адрес: https://www.spth.gob.es/ или посредством безплатното приложение SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH. Пътникът е задължен да го съхранява в себе си на книжен притежател.

Пътниците, идващи в Испания по въздух или по море, би трябвало да се подложат на температурен надзор, който се прави рутинно, като границата за допустимата телесна температура е до 37,5 ºC.

Списъкът с страните и рисковите области, както и критериите, употребявани за тяхното установяване, се преразглеждат на всеки петнадесет дни. В момента в него са включени европейските страни Германия, Австрия, Белгия, България, Чехия, Кипър, Хърватия, Дания (с изключение на Фарьорските острови и Гренландия), Словения, Словакия, Естония, Франция, Гърция (без регионите на Китри, Йония Нисия, Дитики Елада и Стереа Елада), Унгария, Ирландия, Исландия, Италия, Литва, Латвия, Люксембург, Малта, Норвегия, Нидерландия, Полша, Португалия (без Азорските острови), Румъния и Лихтенщайн.
При потребност от подпомагане, българските жители могат да се свържат с:

- Посолството на Република България в Мадрид на тел: +34 91 345 5761 и на дежурен телефон в извънработно време: +34 678 013 846.

- Генералното консулство на Република България във Валенсия на следния телефонен номер: +34 963 690 921, както и на телефона за незабавни случаи: +34 630 168 018.

- Генералното консулство на Република България в Барселона на 24 часов тел.: +34 619-217-097
———
Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.

Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР