Снимка PexelsАвстрия разхлабва мерките от 7 декември. Ще се променят

...
Снимка PexelsАвстрия разхлабва мерките от 7 декември. Ще се променят
Коментари Харесай

Австрийските власти ще отворят от 7 декември училищата, магазините и музеите

Снимка Pexels

Австрия разхлабва ограниченията от 7 декември. Ще се трансформират доста неща:

Австрийските управляващи ще отворят от 7 декември учебните заведения, магазините и музеите като част от решение за разхлабване на строгата карантина. Това заяви австрийският канцлер Себастиан Курц.

Той добави, че от тази дата ограничаването за излизане няма да е годно през целия ден, а единствено от 20:00 до 06:00 локално време. Ще може да се чества Коледа и Нова година в компания, само че с наличието на най-много 10 души, добавя tvn.bg.

Всички салони за услуги, в това число и изискващите непосредствен физически контакт – фризьори, масажисти, маникюристи – могат да одобряват клиенти, осигурявайки за всеки наложителните 10 квадратни метра. Затворени остават фитнесите, къпалните и други уреди.

Променя се и режимът за влизане в Австрия: до 10 януари ще се степенува настоящата заплаха от заразяване въз основа на броя на новите случаи в другите страни и ще се дефинира степента на заплаха за съответната страна. Всички региони със стойност над 100 новозаразени на 100 000 души ще се категоризират като рискови. Хората, които влизат в Австрия от рисков регион, ще се подлагат на 10-дневна карантина. След 5 дни може да се направи Пи Си Ар тест и при отрицателен резултат карантината да бъде прекъсната.

Правителството планува финансова поддръжка. Браншовете, наранени от ограниченията, ще получат като отплата 50 % от оборота, осъществен предходната година, а след 31 декември следващата година ще им бъдат възобновени така наречен твърди разноски.
Строгата карантина в Австрия е ефикасна и с нейна помощ е допустимо да се ограничи ежедневното повишаване на броя на хората, инфектирани с ковид, стимулира решението Курц и моли хората да не се отхвърлят от ограниченията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР