Снимка: Pexels70 процента от хората във всички държави да бъдат

Снимка: Pexels70 процента от хората във всички държави да бъдат ...

САЩ подарява половин милиард ваксини на бедни страниСнимка: Pexels

70 процента от хората във всички държави да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 до септември идната година. За това ще настояват Съединените щати на днешната виртуална конференция, организирана паралелно с дискусиите в Общото събрание на ООН, предаде Ройтерс.

Вашингтон ще допринесе за постигането на тази цел като дари още 500 милиона дози ваксини на "Пфайзър/ Бионтех" за справяне с пандемията по света.

С новите количества общият ангажимент на Вашингтон нараства на 1,100 млрд. дози. 160 милиона от тях вече са доставени на над 100 държави, твърдят от администрацията на Джо Байдън.

Китай потвърди вчера, че ще достави 2 млрд. дози до края на годината.

Обещанията от Вашингтон идват на фона на остри критики от лидери на развиващите се държави, че богатите продължават да трупат ваксини за бустърни дози за сметка на по-бедните страни.

Към днешна дата в страните от Западна Европа са ваксинирани средно 60 на сто от хората в подлежащите на имунизация възрастови групи, докато в Африка - под 4 процента.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg