Снимка Pexels4-седмичен локдаун започва в Латвия. Страната обяви локдаун от

...
Снимка Pexels4-седмичен локдаун започва в Латвия. Страната обяви локдаун от
Коментари Харесай

Латвия затваря всичко за месец

Снимка Pexels

4-седмичен локдаун стартира в Латвия. Страната разгласи локдаун от 21 октомври до 15 ноември, с цел да се опита да забави нарастването на инфекциите в една от минимум имунизираните страни от Европейския съюз, заяви „ Ройтерс “, представена от

„ Нашата здравна система е в заплаха... Единственият излаз от тази рецесия е да се имунизираме “, сподели министър председателят Кришанис Каринс след изключително съвещание на държавното управление, обвинявайки ниския % на имунизации за скока на хоспитализациите.

Само 54% от латвийските възрастни са били изцяло имунизирани, което е доста под междинното за Европейски Съюз от 74%, демонстрират данните на Европейски Съюз.

„ Трябва да се извиня на към този момент имунизираните “, сподели Каринс и разгласи, че магазините, заведенията за хранене, учебните заведения и развлеченията ще бъдат затворени, като ще бъдат налични единствено съществени услуги и ще има вечерен час от 20:00 до 5:00 часа сутринта. Само главните индустриални, строителни и сериозни работни места ще могат да продължат присъствено.

Една от двете най-големи лечебни заведения в Рига стартира да инсталира спонтанни кревати за пациенти с Covid-19 в атриума си, с цел да се оправи с напора, заяви националната телевизия. Не бяха оповестени ограничавания за пътешестване, „ защото процентът на зараза на други места е доста по-нисък и не виждаме непосредствени опасности “, сподели Каринс.

Новите случаи в Латвия са се нараснали с 49% през седмицата до неделя, оповестиха от здравния орган.

Латвийското държавно управление анулира множеството планувани болнични интервенции предходната седмица на фона на нарасналата потребност от кревати и личен състав с повишаването на случаите на Covid-19.

Страната регистрира втория най-лош брой на инфектираните в Европейски Съюз, след прилежащата Литва, за две седмици до 10 октомври, с 864 нови случая на 10 000 души.

Президентът на Латвия Егилс Левиц даде позитивен тест предходната седмица, което накара президента на Финландия Саули Ниинисто, който закусва с Левиц ден по-рано, да се самоизолира.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР