Снимка: PexelsВсе още не се обсъждат промени в датите на

...
Снимка: PexelsВсе още не се обсъждат промени в датите на
Коментари Харесай

Ваня Кастрева: Все още не се обсъждат промени в датите на баловете и на матурите

Снимка: Pexels

" Все още не се разискват промени в датите на баловете и на матурите ". Това обяви за стратегия " Хоризонт " на БНР Ваня Кастрева, шеф Регионалното ръководство по оброзованието (РУО) в София.

" Няма опция на присъственото образование в такава обстановка. Притесненията на всички ни са факт ", сподели тя.

Тя уточни, че дали се приказва за присъствено или за отдалечено образование в електронна среда, това е въпрос на отговорност и на двете страни. За предходната образователна година резултатите от националното външно оценяване са били даже по-добри спрямо предишни години.

Кастрева дефинира като политическо решение възможното отпадане на външното оценяване след четвърти и след десети клас за тази образователна година.

" Ще се съобразим с решението за всички. През предходната година това се случи, по какъв начин ще е за тази, рано е да кажа. Все още не се разискват промени в датите на баловете и на матурите ", сподели още Кастрева.

Ваня Кастрева уточни, че по данни на учебните заведения към петък е имало 2797 възпитаници, които са положителни или контактни. Малко над 1,5% от учителите са заболели или контактни на заболели към днешна дата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР